DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Julebag

Brunkager
Honninghjerter
Jødekager
Klejner
Mandelhjerter
Pebernødder
Vaniljekranse
Æbleskiver

Brunkager

Brunkager
ingredienser til 200 stk.

- 250 g smør i mindre stykker
- 125 g lys sirup (ca. ¾ dl)
- 250 g sukker (ca. 3 dl)
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 100 g smuttede, hakkede mandler
- 25 g finthakket sukat
- 1¾ tsk potaske
- 1 spsk lunkent vand
- 500 g hvedemel  
 

julebag - brunkager

Tilberedning af brunkager

Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge.

Tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør i blandingen til den er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i sukkermassen sammen med melet lidt efter lidt.

Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.

Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir.

Bag kagerne øverst i ovnen ca. 7 min. ved 175°. Lad dem køle af på en bagerist.

 

Kilde: Karolines Køkken

julebag - brunkager

Brunkager. Her finder du en nem bageopskrift på hjemmelavede brunkager.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA