DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Julebag

Brunkager
Honninghjerter
Jødekager
Klejner
Mandelhjerter
Pebernødder
Vaniljekranse
Æbleskiver

Hjemmelavede klejner

Klejner
ingredienser til 100 stk.

- 500 g hvedemel
- ½ tsk hjortetaksalt
- 1 tsk kardemomme
- 125 g smør
- 3 æg
- 3 spsk piskefløde
- 175 g sukker (ca. 2 dl)
- 1 tsk revet citronskal 

Til kogning af klejner:

- 500 g palmin eller rafinol

julebag - hjemmelavede klejner

Tilberedning af hjemmelavede klejner

Sigt mel, hjortetaksalt og kardemomme i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Rør æg, fløde, sukker og citronskal sammen og ælt det i dejen. Stil dejen tildækket i køleskabet i ½ time.

Rul dejen ud i ½ cm tykkelse. Skær klejnerne ud med en klejnespore og vrid dem.

Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme - fyld kun gryden halvt op. Kom en bid franskbrød i den varme palmin. Bliver brødet gyldent, har palminen den rigtige temperatur. Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog dem til de er gyldne - vend dem et par gange. Klejnerne skal hurtigt stige op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstoffet ikke varmt nok. Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.

Tip: Hvis fedtstoffet bruser under kogningen, er det fordi der er for mange klejner i gryden.
 

julebag - hjemmelavede klejner

Klejner. Her finder du en nem bageopskrift på hjemmelavede klejner.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA