DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Juleopskrifter

Andesteg
Brunede kartofler
Flæskesteg
Frikadeller
Grønlangkål
Kalkunsteg
Leverpostej
Medisterpølse
Risengrød
Ris a la mande
Rødkål
Sylte

Brunede kartofler

Brunede kartofler,
Ingredienser til 4 personer:

Tilberedningstid: ca. 1½ time

- 1 kg små kogte pillede kartofler
     (eller glaskartofler i glas)
- 100 g sukker
- 100 g smør

Tilberedning af brunede kartofler

Kog kartoflerne i god tid så de er helt kolde. Brus evt. kartoflerne over med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.

Stegepanden opvarmes på fuldt blus, hvorefter sukkeret drysses på og opvarmes til det er helt smeltet og lysebrunt. Undgå at sukkerlagen bobler for meget og vend panden tit, så lagen ikke brænder på. Kom smørret på, og rør til det er godt blandet med sukkerlagen.

Tilsæt kartoflerne og ryst panden til sukkerlagen er godt fordelt - stadig med fuldt blus på panden, da sukkerlagen afkøles når kartoflerne tilsættes.

Dæmp derefter varmen og varm kartoflerne igennem ved svag varme - gerne ½ time. Ryst panden jævnligt. Tilsæt lidt vand hvis karamellen bliver for fast. Kartoflerne er færdige når de er tilpas brune.

PS. Istedet for sukker kan man benytte brun sirup, der varmes op til det skummer.

nem opskrift på brunede kartofler

Brunede kartofler. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavede brunede kartofler.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA