DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Juleopskrifter

Andesteg
Brunede kartofler
Flæskesteg
Frikadeller
Grønlangkål
Kalkunsteg
Leverpostej
Medisterpølse
Risengrød
Ris a la mande
Rødkål
Sylte

Frikadeller

Frikadeller,
ingredienser (4-5 personer)

Tilberedningstid: ca. 1 time

- 500 g hakket svinekød
- 1-1½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 æg
- 1 løg, ca. 50 g
- ½-1 dl hvedemel
- 1-1½ dl mælk, fx minimælk
- 25 g smør eller margarine

Sauce
- 3 dl bouillon
- 2 tsk majsstivelse
- eller saucejævner
- evt. kulør

Tilbehør
- 1 kg kartofler
- syltede agurker, asier,
  rødbeder eller agurkesalat

Tilberedning af frikadeller

Kartofler:
1. Skræl kartoflerne
2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
3. Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
4. Hæld vandet fra.

Frikadeller, der bliver ca. 14 stk.:
1. Rør kødet med salt, peber og æg i en skål.
2. Pil løget. Riv det fint.
3. Rør fint revet løg og mel i.
4. Rør mælken i til sidst.

Frikadeller - nem opskrift på hjemmelavede frikadeller

Stegning:
1. Form farsen med en spiseske. Dyp skeen i koldt vand ind imellem, så hænger farsen ikke på skeen.
2. Læg de formede frikadeller på en tallerken.
2. Varm halvdelen af fedtstoffet på panden ved god varme til det er gyldent.
3. Læg halvdelen af frikadellerne på panden og brun dem ca. 2 minutter på hver side ca. 4 minutter i alt.
4. Skru ned til middel varme.
5. Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
6. Tag frikadellerne af panden.
7. Kom resten af fedtstoffet på panden, vent til det er gyldent og læg resten af frikadellerne på. Steg dem som de første frikadeller.

Saucen:
1. Bring boullionen i kog.
2. Rør majsstivelse ud i koldt vand. Til jævning.
3. Hæld jævningen i under omrøring, og lad saucen koge nogle minutter.
4. Smag til med salt og peber.
5. Tilsæt evt. kulør.

Tips
- Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.

- Server rødkål, stuvede gulerødder og ærter, stuvet spinat, kogt broccoli eller råkost/salat til retten i stedet for syltede agurker.

Frikadeller kan man altid spise - også til Jul. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavede frikadeller.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA