DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Juleopskrifter

Andesteg
Brunede kartofler
Flæskesteg
Frikadeller
Grønlangkål
Kalkunsteg
Leverpostej
Medisterpølse
Risengrød
Ris a la mande
Rødkål
Sylte

Kalkunsteg

Kalkunsteg,
ingredienser (7-8 personer)

Tilberedningstid: ca. 4½ time

- 1 kalkun, ca. 5 kg
- 2 syrlige æbler
- 2-3  stængler bladselleri
- 75  g. smør
- 8 dl. hønsebouillon
- salt
. peber

sauce: 
- 1  spsk. smør
- 1/2  spsk. mel
- stegesky fra bradepanden
- evt. lidt fløde

Kalkunsteg - nem opskrift på kalkunsteg

Tilberedning af kalkunsteg

1. Skær hals og vingespidser af. Kog dem evtentuelt af til sauce.
2. Skær æblerne i både og bladsellerien i mindre stykker.
3. Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
4. Luk kalkunen med kødnåle. Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad.
5. Pensl undersiden med halvdelen af smørret.
6. Brun den ved 225C i 20 minutter.
7. Vend kalkunen, og pensl oversiden med resten af smørret.
8. Dæmp varmen til 150C, hæld bouillon ved, og steg nu ca. 4 timer.
9. Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
10. Mærk ved låret om kødet er mørt.
11. Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for (flottest ved bordet).
12. Hæld stegeskyen fra, og skum evt. fedt af.

Sauce:
- Kog hals, vingespidser, kråse og hjerte og evt. bouillon 1 time.
- Si det (det kan gøres i god tid).
- Hæld stegeskyen fra kalkunen oveni. Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven).
- Smelt smørret, og pisk melet i. Spæd med skyen, til saucen er tilpas.
- Kom fløden i, og kog saucen igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Farv med lidt kulør.

Tip:
Ønskes en mager skysauce, kan stegeskyen jævnes med majsstivelse i stedet for mel og smør.

Kalkunsteg står på mange danske spiseborde juleaften. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet kalkunsteg.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA