DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Juleopskrifter

Andesteg
Brunede kartofler
Flæskesteg
Frikadeller
Grønlangkål
Kalkunsteg
Leverpostej
Medisterpølse
Risengrød
Ris a la mande
Rødkål
Sylte

Hjemmelavet leverpostej - juleleverpostej

Juleleverpostej -
hjemmelavet leverpostej

Leverpostej, ingredienser:
Tilberedningstid: ca. 2 timer

- 375 g svinelever
- 125 g spæk
- 1 løg
- 1½ spsk hvedemel
- 1 æg
- 2½ dl mælk
- 1 tsk salt
- ¼ tsk peber
- 10 skiver bacon
- evt. frisk timian

Tilberedning af leverpostej

Kør lever, spæk og løg en til to gange gennem en kødhakker afhængig af, hvor grov leverpostejen skal være.

Rør mel, æg, mælk og salt og peber i farsen.

Hæld leverpostejfarsen op i to ovnfaste skåle a ca. ½ liter. Læg evt. en baconskive ovenpå.

Bag postejerne i ovnen ved 180 grader til de er lysebrune og gennembagte. Bagetiden er 45-60 minutter.

Brug en kødnål til at se, om de er gennembagt. Kødsaften skal være klar.

Steg baconskiverne sprøde, og server dem til den lune leverpostej. Pynt evt. med lidt frisk timian.

Tips

- Leverpostejen kan fryses i 2 måneder. Det giverdet bedste resultat at fryse leverpostejfarsen rå, og derefter bage den enten direkte fra fryseren eller efter optøning i køleskab.

Hjemmelavet leverpostej - juleleverpostej

Leverpostej kan man altid spise - selvfølgelig også til Jul. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet juleleverpostej

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA