DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Juleopskrifter

Andesteg
Brunede kartofler
Flæskesteg
Frikadeller
Grønlangkål
Kalkunsteg
Leverpostej
Medisterpølse
Risengrød
Ris a la mande
Rødkål
Sylte

Stegt medisterpølse
Julemedister

Medisterpølse, ingredienser
Tilberedningstid: ca. ½ time

- ½ kg medisterpølse
- 20 g smør eller margarine
- 1 tsk koncentreret bouillon,
   f.eks - svinebouillon
- saucejævner
- salt og peber
- evt. kulør

Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 600 g kogt rødkål eller grønlangkål

Stegt medister medisterpølse, julemedister

Tilberedning af medisterpølse

Kog kartoflerne.

Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande. Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket. Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.

Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle. Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.

Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.

Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

Varm rødkålen.

 

Tips

- Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.

- Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grøntsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier. 

- Saucen kan jævnes med en meljævning.

Stegt medisterpølse hører Julen til. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet julemedister.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA