DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Juleopskrifter

Andesteg
Brunede kartofler
Flæskesteg
Frikadeller
Grønlangkål
Kalkunsteg
Leverpostej
Medisterpølse
Risengrød
Ris a la mande
Rødkål
Sylte

Tilberedning

Risengrød og ris à la mande

Ingredienser (4 personer)
Tilberedningstid: ca. 1 time

- 200 gram grødris
- 1½ liter mælk
- 1 tsk salt

Til ris a la mande:
- En rest kold risengrød
- 2 dl piskefløde
- korn fra 1 stang vanille
- 50 g smuttede, hakkede mandler
- 2 spsk sukker

Risengrød:
-
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og tilsæt grødrisene. Rør rundt til mælken begynder at koge igen.
-
Skru ned for varmen og lad risen koge i cirka 45 minutter under låg.
-
Rør af og til, så risengrøden ikke brænder på.
-
Smag til med lidt salt, når risengrøden er færdig.
-
Serveres med en smørklat og masser af kanelsukker.

Ris a la mande:
-
Pisk fløden til flødeskum og bland den sammen med den kolde risengrød.
-
Flæk vanillestangen og skrab kornene ned i blandingen af flødeskum og risengrød.
-
Tilsæt sukker og de hakkede mandler.
-
Stilles koldt indtil servering

Serveres evt. med varm kirsbærsovs.
 

Risengrød

Risengrød

Ris á la mande

Ris a la mande

Risengrød og ris a la mande er en fast del af julebordet - Her finder du en nem opskrift på risengrød og ris a la mande.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA