DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  |   TV   Oplysningen

 

Juleopskrifter

Andesteg
Brunede kartofler
Flæskesteg
Frikadeller
Grønlangkål
Kalkunsteg
Leverpostej
Medisterpølse
Risengrød
Ris a la mande
Rødkål
Sylte

Hjemmelavet sylte - svinesylte

Hjemmelavet sylte
svinesylte

Svinesylte, ingredienser
Tilberedningstid: ca. 3 timer

- 1 svineskank ca. 1 kg
- 1,2 kg bov med ben og svær
- 2 forme à ½ liter

Kogelage
- 2 løg
- 5 hele nelliker
- 3 laurbærblade
- ¼ bundt persille
- 20 peberkorn
- 1 spsk salt

Krydderiblanding
- ½ løg
- 1 spsk salt
- 2 tsk peber
- 1 tsk stødt allehånde
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk stødt muskat

Hjemmelavet sylte - svinesylte

Tilberedning af sylte

Bed slagteren dele skanken i to, så skal den ikke koge så længe. Skær evt. også boven i mindre stykker. Hæld vand ved, så det kun lige dækker, og bring  vandet i kog. Skum. Stik nelliker i løgene. Tilsæt ingredienserne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme i 1½-2 timer. Kødet skal kunne slippe benene. Pil kødet af benene og kasser sværen. Hak kødet groft med en kniv. Tilsæt hakket løg og resten af krydderblandingen. Smag sylten til og kom det op i aluforme eller skåle. Si den varme suppe over kødet, så den netop dækker. Stil sylten i køleskab

Tips:
- Hvis der ønskes en fast sylte, skal kødet trykkes fast i formen, og der skal spares på suppen. Hvis der ønskes en løs sylte, skal der bruges mere suppe i forhold til kødet

- Hvis der vælges kød uden svær til kogning af sylte, må der tilsættes husblas til suppen for at få en stiv sylte, 1 blad husblas pr. liter suppe

- Kæbeklump/grisekinder kan bruges i stedet for skank og bov. De skal koge ca. 1¼ time

Der skal da være sylte på julebordet. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet svinesylte.

DUDA © 2017  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link | Link til DUDA