Skip to content

Hjemmelavet risengrød og ris a la mande

Risengrød og ris a la mande hører julen til – her er en lækker opskrift på risengrød og ris a la mande.

Risengrød og Ris a la mande

Ingredienser (4 personer)
Tilberedningstid: ca. 1 time

Til risengrød:
– 200 gram grødris
– 2 dl vand
– 1 liter mælk
– 1 tsk salt

Til ris a la mande:
– En rest kold risengrød
– 2 dl piskefløde
– korn fra 1 stang vanille
– 50 g smuttede, hakkede mandler
– 2 spsk sukker

Sådan tilbereder du risengrød og ris a la mande

Risengrød:

  • Bring vand i kog i en tykbundet gryde, tilsæt grødrisene og lad det koge i 2 minutter.
  • Tilsæt mælken og rør rundt til mælken begynder at koge igen.
  • Skru ned for varmen og lad risen koge i 35-40 minutter under låg.
  • Rør af og til, så risengrøden ikke brænder på.
  • Smag til med salt salt, når risengrøden er færdig.
  • Serveres med en smørklat, kanelsukker, saftevand eller hvidtøl.

Ris a la mande:

  • Pisk fløden til flødeskum og bland den sammen med den kolde risengrød.
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ned i blandingen af flødeskum og risengrød.
  • Tilsæt sukker og de hakkede mandler.
  • Stilles koldt indtil servering.
  • Serveres evt. med varm kirsbærsovs.
Julemad - risengrød

Risengrød

Julemad - ris a la mande

Ris a la mande


Back To Top