Skip to content

Hjemmelavet sylte - svinesylte

Der skal da være sylte på julebordet. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet svinesylte.

Hjemmelavet sylte

Ingredienser
Tilberedningstid: ca. 3 timer

– 1 svineskank ca. 1 kg
– 1,2 kg bov med ben og svær
– 2 forme à ½ liter

Kogelage
– 2 løg
– 5 hele nelliker
– 3 laurbærblade
– ¼ bundt persille
– 20 peberkorn
– 1 spsk salt

Krydderiblanding
– ½ løg
– 1 spsk salt
– 2 tsk peber
– 1 tsk stødt allehånde
– ½ tsk stødt nellike
– ½ tsk stødt muskat

Sådan tilbereder du den hjemmelavede sylte

  • Skær skanken i to, så skal den ikke koge så længe og skær evt. også boven i mindre stykker.
  • Læg kødet i en gryde og hæld vand ved, så det kun lige dækker, og bring  vandet i kog. Fjern skum løbende.
  • Stik nelliker i løgene og tilsæt ingredienserne til kogelagen.
  • Lad det koge ved svag varme i 1½-2 timer. Kødet skal kunne slippe benene.
  • Pil kødet af benene og kasser sværen.
  • Hak kødet groft med en kniv og tilsæt hakket løg og resten af krydderblandingen.
  • Smag sylten til og kom det op i aluforme eller skåle.
  • Si den varme suppe over kødet, så den netop dækker.
  • Stil sylten i køleskab

Tips:

  • Hvis der ønskes en fast sylte, skal kødet trykkes fast i formen, og der skal spares på suppen. Hvis der ønskes en løs sylte, skal der bruges mere suppe i forhold til kødet
  • Hvis der vælges kød uden svær til kogning af sylte, må der tilsættes husblas til suppen for at få en stiv sylte, 1 blad husblas pr. liter suppe
  • Kæbeklump/grisekinder kan bruges i stedet for skank og bov. De skal koge ca. 1¼ time
Julemad - hjemmelavet sylte

Hjemmelavet sylte

Julemad - hjemmelavet sylte

Så er der serveret!


Back To Top