DUDA - din vej til viden

Start  |   Opgaver  Video  |   Aviser  Spil  Oplysningen

 

Konfirmationstale

For de fleste er det være svært at finde på, hvad man skal sige til sin søn eller datter på konfirmantens store dag, men her får du en god skabelon, hvor du bare skal indsætte lidt personlige informationer om konformanten - så bliver din konfirmationstale bare god :-)

Vi er samlet her i dag for at fejre dig “KONFIRMANDENS NAVN”.
 
Nu har du afgivet tilsagn om at overgå fra barn til voksen, hvor man tænker over livet, det er jo faktisk hvad konfirmation går ud på.
 
Det betyder desværre for dig, at det med at spilde tiden på “KONFIRMANDENS HOBBY/INTERESSE” er noget som man må give afkald på, når man bekræfter sit ja til guds vilje “SIG DET PÅ DEN SJOVE MÅDE”. Heldigvis vil overgangen blive nem, for du har fået verdens bedste opvækst med en dejlig “MOR/FAR ELLER ANDET”.
 
De har givet dig rigtig mange store oplevelser her i livet, som du skal bruge fremefter i livets færd.
 
Fordi du er blevet konfirmeret, så er du ikke blevet helt tør bagved ørerne, for du skal igennem en lang modningsproces der varer hele livet.
 
Denne modningsproces vil give dig mange oplevelser. Disse oplevelser vil give dig byrder, spænding, inspiration og sjov, og den bedste måde at gå igennem disse ting er, at tage ved lære.
 
Piet Hein beskriver en læreproces meget godt i hans kendte citat, der lyder sådan:
 
”Stor er den som ved, men større er den som ved hvor han skal spørge”
 
Du skal her i livet løfte hagen og møde tingene i øjenhøjde med nysgerrighed og uden skam, for kun ved at spørge og prøve vil man lære noget her i livet, og selv om du fejler, så er et fejltrin kun et skridt tættere hen imod at få succes.
 
Hvis jeg kunne give dig en god personlig gave, der vil hjælpe dig igennem livet og gøre dig lykkelig, så er det, at udstyre dig med mod, for mod er den bedste af alle gaver.
 
Tro på dig selv og vær modig nok til at møde fejl og nederlag med hævet hoved. Hvad der end sker, så følg dit spor med mod, hvilket er essensen i det at tænke over guds ord og livet.
 
Hvad der end sker “KONFIRMANDENS NAVN” så være modig, og jeg vil altid kigge på dig med stolthed for jeg elsker dig højere end månen hænger på himlen.
 
Med det, skal vi så ikke skåle med 3 korte og 1 lang hurra

Her finder du en god skabelon til din konfirmationstale!

DUDA © 2018  | Om DUDA | Annoncér på DUDA | Foreslå nyt link